Zang - Douwe Kamminga

 

Zang: Douwe Kamminga  

Contact: Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier - Zangles

Zangdocent: Douwe Kammnga

E-mail

Mobiel: 0622052764

Telefoon: 0505733750

Contact: Douwe Kamminga                                                                               

 

   

 

Zingen is enorm geliefd  en dat is niet verwonderlijk: er bestaat eenvoudigweg geen andere manier om zo direct je gevoel te uiten, in je eentje, een band of in een koor.
 
De individuele zangles is de beste manier om de ongelooflijke eigenschappen van je stem te ontdekken. Ja, elke gezonde stem heeft ongekende mogelijkheden die erop liggen te wachten tot ze worden aangesproken!

Als zangdocent is het voor mij van belang dat ik veelzijdig ben en me blijf ontwikkelen door te leren van en voor mijn leerlingen. Want zingen is heel persoonlijk en iedereeen leert op zijn of haar eigen manier. Dus: hou je van musical, pop/rock, liederen, opera, oratorium of wil je met meer plezier en gemak in een band of in een koor zingen of ben je meer geïntresseerd in het vrij laten klinken je stem op weg naar persoonlijke groei en zelfvertrouwen; het is allemaal mogelijk.

Er zijn diverse methoden in de zangpedagogiek waarmee ik werk, zoals de klassieke Italiaanse (belcanto) en Duitse scholen, maar ook de Estill Voice Training (EVT) een zeer breed georiënteerde methode waarmeer ook het stemgebruik in pop- en rockmuziek heel specifiek kan worden geleerd. Sinds enkele jaren werk ik vooral vanuit de Lichtenberg-methode. Deze zgn. klankgeoriënteerde methode is gebaseerd op het waarnemen en laat je het zelforganiserend vermogen van de klank van je stem ervaren op een manier die door heel veel mensen als helend wordt ervaren.

In welke stijl je ook wilt zingen, het uitgangspunt is: Goed zingen is gemakkelijk zingen. Ervaar je het zingen als iets problematisch, zoals het gevoel steeds adem te kort te komen, heesheid, moeite met verstaanbaarheid, hoge of lage tonen, wanhoop niet: er kan wat aan gedaan worden en ook sneller dan je voor mogelijk houdt!

In de les staan gelijkwaardigheid en veiligheid centraal, maar er wordt ook veel gelachen zodat je op een prettige manier jezelf eens kan tegenkomen: om iets nieuws te ontdekken is het onvermijdelijk dat je  oude gewoontes en patronen moet loslaten en dat is wel eens eng en lastig.

Ik zorg voor een goede mentale coaching wanneer je gaat optreden voor publiek, hetzij in een band of koor, hetzij als solist.
Ik  begeleid je ook op weg naar audities voor toelating tot bands, koren of professionele opleidingen.

Er zijn in de loop van het seizoen uitvoeringen waarbij er soms ook een samenwerking is met andere collega's


Dus:

Zangles - Muziekschool Kunstbedrijven in Zuidhorn; Cultureel Centrum Zuidhorn

Jellemaweg 3 (donderdagavond, vrijdagmiddag en vrijdagavond)

Zangles - Muziekschool Kunstbedrijven in Leek; VMBO Oldenborg

Waezenburglaan 51 (maandagmiddag/vroege avond)