Theater/Drama - Saskia Broertjes

Contact:

Saskia Broertjes
e-mail
0594-697641

Drama
Theater levert op veel verschillende manieren een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Door te spelen leren kinderen zich bijvoorbeeld bewust te worden van hun lichaamshouding waardoor ze zich op motorisch gebied kunnen ontwikkelen. Ook daagt het kinderen uit tot het durven inzetten van hun eigen fantasie en creativiteit. Daarnaast biedt het samen toneel spelen heel veel mogelijkheden voor het oefenen van sociaal-emotionele vaardigheden. Hierbij moet u denken aan bewustwording van de eigen emoties en het gebruik van sociale vaardigheden. En spelen is natuurlijk ook heel erg leuk!

Over de cursussen
Saskia geeft voor KBW twee buitenschoolse cursussen per jaar. Een korte cursus in het voorjaar, bestaande uit vijf lessen en een presentatie, en een lange cursus van 20 lessen met presentatie. De lessen duren 60 minuten.
Beide cursussen zijn bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar en vinden plaats op de woensdagmiddag. Informatie en opgave bij de docent.

Over de lessen op basisscholen
De binnenschoolse lessen staan meestal in het teken van kennismaken met toneel, en kennismaken met elkaar als acteur. Onvermoede talenten komen bovendrijven, en plezier maken en uitproberen staan hoog in het vaandel. Door middel van laagdrempelige spelletjes kan iedereen op zijn of haar niveau instappen. Saskia's manier van lesgeven is vlot, met gevoel voor humor én aandacht voor het individu. In 6 lessen van drie kwartier komen veel verschillende spellen, ideeen, stijlen en mogelijkheden langs.

Over de docent
Saskia studeerde in 2001 af als orthopedagoog aan de RuG. Na de nodige interessante omzwervingen is zij sinds 2006 werkzaam als theaterdocent, -regisseur, -schrijver en -acteur. Zij speelde onder andere bij Theater te Water, De Klucht en het Shakespeare Theater Diever. Als dramadocent was zij eerder verbonden aan het Shakespearetheater, en reist ze de drie Noordelijke Provincies door om op scholen, in buurtcentra en kleine theaters lessen en workshops te verzorgen. Ze regisseert gemiddeld twee gezelschappen per jaar. Varierend van kleinschalige amateurprojecten tot grotere openluchtproducties. Samen met Herien Koning vormt zij Jeugdtheater Heisa. Heisa speelt maakt vrolijke, beeldende, muzikale voorstellingen voor jong en oud, die gespeeld worden op scholen, in kleine theaters en op festivals.