Piano - Petra Wielemaker

Contact: 

Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier - Pianoles

Pianodocente: Petra Wielemaker
E-mail
Tel.: 0620519790

 

Muziek haalt het beste uit jezelf!
Van muziek maken wordt je sociaalvaardig en zelfbewust en maakt het opgroeiende kind slimmer.
Door pianospelen worden je creatieve mogelijkheden aangesproken en ontwikkeld.Dit geldt ook voor eigenschappen die te maken hebben met motivatie en gevoel zoals de wil om te leren, concentratie, betrokkenheid, zelfstandigheid, doorzettingsvermogen, zelfkritiek en dergelijke.
Muziek maken geeft niet alleen plezier, muziek studeren traint ook je hersenen. Met muzieklessen oefen je verschillende capaciteiten, zoals fijne vinger/hand coördinatie , het herkennen van toon en ritme het vertalen van muzieknoten naar vingerbewegingen.
Kinderen die muzieklessen hebben gehad scoren duidelijk beter in een test voor ruimtelijk inzicht dan kinderen die computerlessen hebben gehad.

 

Pianospelen, kan ik dit? 
Oefenen is voor muziek wat trainen is voor sport. Om piano te leren spelen en steeds beter te worden, moet je oefenen. Piano leren spelen kan al vanaf 5 jaar. Bij kinderen van vijf of zes en jonger, kun je eigenlijk nog niet over “oefenen” spreken. Voor deze leeftijdsgroep is het belangrijk dat ze ontzettend veel plezier met hun instrument hebben. Als ze een paar keer vijf tot tien minuten kunnen spelen is dit prima. Kortere sessies werken vaak beter dan langere. Voor de kinderen van zes jaar en ouder, kun je met twintig minuten per dag beginnen.

 

De Pianoles
In het begin leer je pianospelen gekoppeld aan klankspelletjes. Ook wordt er de basis gelegd voor het noten leren lezen. Het lesboek wordt gekozen uit een methode die bij de leerling past. Je kunt in aanraking komen met verschillende stijlen muziek: klassiek, licht klassiek, pop, blues, boogie-woogie. Kijk ook even op mijn blog van mijn persoonlijke website; www.petrawielemaker.nl 
Er zijn lesvormen van 20 min. per week, dit is voldoende voor de beginnende leerling, voor de wat gevorderde leerling is 30 min. beter.
Voor de meer getalenteerde pianoleerling is er de gelegenheid deel te nemen aan het Haydn Muziek Festival of het Prinses Christina Concours.De voorrondes van het festival zijn gratis toegankelijk op 16 &17 november 2019. De finale is op 25 November in de Oosterpoort.Kaarten kunt u bestellen t.z.t via de oosterpoort) Ook komt er een voorspeelavond pianoleerlingen van Petra Wielemaker in CCZ om 19:30 uur.

Aankondigingen uitvoeringen;
Op 17 december 2019 is een leerlingen-kerst-uitvoering "spelende sterren" voor pianistenen violisten van Heleen Pol om 19:00 uur in NH kerk Nuis. ( Nieuwe weg 29, 9364 PA).Op 20 december 2019 is er een kerstuitvoering om 19:00 uur met pianoleerlingen van Petra Wielemaker in NH kerk Nuis. Op zaterdag 14 Maart 2020 wordt er een Solistendag georganiseert door de Muziekschool Kunstbedrijven i.s.m. SMG ; de begeleiding van de solisten wordt verzorgt door Petra Wielemaker. Op donderdag 12 Maart 2020 komt er een gezamelijke speciale voorspeelavond voor de volwassen leerlingen saxofoon piano klarinet zang & gitaar in de kerk Tolbert aanvang is 20:00 uur. Ook organiseert Petra Wielemaker een voorspeelavond op maandag 20 April 2020 om 19:00 uur in het Cultureel Centrum Zuidhorn, deze is met andere instrumentalisten lichte muziek zang leerlingen van Judith Popken en drumleerlingen van Sebastian Demydzuck (combo)  in de foyer Cultureel Centrum Zuidhorn aanvang 19:00 uur en en op dinsdagavond 4 februari 2020 een voorspeelavond piano en klarinetleerlingen van Izebrand de Boer/ Petra Wielemaker van de Muziekschool Kunstbedrijven in het CCZ. Op zaterdag 4 april  2020 is er een voorspeelavond saxofoon /piano met leerlingen van Mathilde Leemhuis & Petra Wielemaker in de kerk Tolbert. Op 20 Juni 2020 in de kerk Tolbert ( hoofdstraat 48 ) komt er een voorspeelavond piano & zang leerlingen van Douwe Kamminga/ Petra Wielemaker.

 

Pianodocente Petra Wielemaker 
Ze studeerde met een uitstekend resultaat af aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen met als hoofdvak piano. Petra heeft jarenlange ervaring bij haar eigen pianolespraktijk en was werkzaam als pianodocente bij de Kreismusikschule in Leer (Dtsl). Ook gaf ze muziek- en bewegingslessen voor jonge kinderen. Daarnaast verzorgt zij de pianobegeleiding bij verschillende koren en solisten. 

 

Muziekschool Kunstbedrijven - Pianoles lokaties in Leek, Marum en Zuidhorn

Pianoles - Muziekschool Kunstbedrijven in LeekVMBO Oldenborg, Waezenburglaan 51 (woensdagmiddag/avond tot 19:20 uur donderdagmiddag/avond.
Pianoles - pianoleerlingen uit Marum kunnen pianoles krijgen ik Leek of Zuidhorn. 
Pianoles - Muziekschool Kunstbedrijven in Zuidhorn: Cultureel Centrum Zuidhorn, Jellemaweg 3 (maandagmiddag/avond & dinsdagmiddag & avond & vrijdagmiddag & avond).
Er wordt lesgegeven op een goed gestemde piano of vleugel. Zoekt u nog een goede pianostemmer, kijk dan even op de website van Erik Kammenga: www.pianostemmengroningen.nl