Keyboard - Henk Puister

Keyboard/ (dig.) Piano lessen


Dankzij de ontwikkeling van de elektronica is er de afgelopen jaren een geheel nieuwe generatie
muziekinstrumenten ontstaan waaronder het keyboard en de digitale Piano.
Deze instrumenten kunnen zich verheugen in een snel groeiende populariteit. Geen wonder, want een electronische piano en een keyboard combineren duizend en een mogelijkheden in een apparaat ! Denk bijvoorbeeld maar eens aan de vele klanken waaruit men kan kiezen : levensechte piano, orgel, gitaar, fluit maar ook moderne synthesiser geluiden.
Al deze klanken zullen het spelen van de liedjes enorm verlevendigen. Als keyboard/digitale piano speler zit je niet meer vast aan een instrument waaruit maar een klank komt maar kun je ook naar hartelust experimenteren met de verschillende geluiden.  Daarnaast bestaat vaak ook nog de mogelijkheid deze geluiden (beperkt) te veranderen.
Verder bezit zelfs het eenvoudigste keyboard/dig. piano al vele begeleidings ritmes die ook de beginnende speler direkt al heel professioneel laten klinken : rock, pop, wals, dance enz.
Veel keyboard/ dig. piano's bieden de mogelijkheid je eigen spel op te nemen en weer te geven.
Kortom : Het keyboard/digitale piano is een veelzijdig instrument waar jong en oud niet snel op uitgekeken raken

Dit alles in een compact en vooral betaalbaar instrument : een goed beginners keyboard bijv. koop je tegenwoordig al voor € 149,00 ! (61 toetsen, moderne sounds, 100 begeleidings ritmes ).
De aanschafprijs kan geen belemmering meer zijn om met deze leuke hobby te beginnen !
Als de studie succesvol is kan men doorgroeien naar keyboards/digitale piano's met een groter toetsomvang :van het basis model met 61 toetsen naar een model met 76 toetsen tot het 88 toets model met ook een volwaardige pianotoetsaanslag (zgn. 'Graded Hammer Standard' klavier).
Tijdens de studie wordt lesgegeven in verschillende stijlen : populair, pop, blues, jazz etc. Ook zal veel aandacht worden besteed aan de "Hits van NU" !

De lessen worden op twee manieren gegeven :
-een genoteerde melodie met bijbehorende akkoordsymbolen (het leren lezen en om kunnen gaan met akkoorsymbolen !)
-door middel van pianomateriaal uit de lichte muziek. Deze muziek wordt genoteerd op twee notenbalken. Zodat de leerlingen zowel de g en f  sleutel leert lezen.

De cursus keyboard en digitale piano is geschikt voor leerlingen vanaf ong. 8 jaar tot….. 80. Vooropleiding is niet per se nodig : het notenlezen wordt spelenderwijs vanaf de eerste les aangeleerd.
De lessen worden in kleine groepjes (zoveel mogelijk ingedeeld naar gelijk nivo en leeftijd) of individueel gegeven. De lestijd wordt in overleg met de cursist gemaakt rekening houdend met bijv. de schooltijden etc.

Lesplaatsen/dagen :

Keyboard en (dig.) Pianoles : Muziekschool Kunstbedrijven in Leek : VMBO Oldenborg, Waezenburglaan 51 (maandag middag en in de vroege avond/ dinsdag middag en avond.

Keyboard en (dig.) Pianoles : Muziekschool Kunstbedrijven in Zuidhorn : Cultureel Centrum Zuidhorn (CCZ)Jellemaweg 3 (woensdag middag en avond)
.
Bent U enthousiast geworden om te starten met piano of keyboardlessen ? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak !

Contact :

Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier : (dig.) piano en keyboard les

Henk Puister
Telefoon: 0503116385
Mobiel 0620059560
E-mail