Blokfluit - Gerrie Jonker

Lessen op dinsdag Oldeborg Leek en Cultureel Centrum Zuidhorn
andere dagen in overleg


Contact
Gerrie Jonker
Telefoon: 0641404287 
E-mail

Gerrie Jonker is vast lid van het Catalaanse sardana-orkest Cobla Amsterdam en is initiatiefneemster en adviseur van de Stichting Culturele Projecten Hoogeland, waarmee ze multidisciplinaire kunstprojecten uitvoert. Zij studeerde af aan het conservatorium in Utrecht, docente Reine Marie Verhagen en haalde in 2012 haar master Kunsteducatie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Geeft tevens les aan Muziekschool Hunsingo, gemeente Bedum en werkte eerder aan de muziekscholen Vianen en IJsselstein. 

Haar streven is leerlingen te enthousiast te maken en hen een goede muzikale basis mee te geven.

BLOKFLUITLESSEN, ALS OPSTAP EN VOOR GEVORDERDEN
Als je nog nooit een instrument hebt gespeeld is het moeilijk om van te voren te weten of je zèlf muziek maken wel leuk vindt.
Blokfluitles is hiervoor de perfecte start.
Speel je niet alleen in de les maar ook thuis met plezier, dan is dat een goede graadmeter om door te gaan met muziek. Heb je al wat handigheid op de sopraan, dan ga je verder met de grotere fluiten, alt, tenor en bas.
Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de lol van het samenspelen: dat kan in een kwartet, ensemble of blokfluitorkest. Blokfluitisten staan bekend als "handige jongens"(m/v); je bent multi-inzetbaar.
Qua techniek wordt je bijgespijkerd in vingervlugheid, een goede houding, articulatie en ademsteun en je maakt kennis met veel verschillende muziekstijlen.
Er is plaats voor volwassenen en kinderen, voor beginners en gevorderden.
Groepsgrootte: maximaal 3 leerlingen per les.

INSTRUMENT
De docente adviseert in de keuze.
Kosten tussen de € 40,- en € 100,- voor een goed merk sopraanblokfluit, liefst hout.

"BAM-BOO!" BOUW JE EIGEN INSTRUMENT
Korte cursus voor kinderen en volwassenen die het leuk vinden om muziek maken te combineren met zagen, boren, vijlen en schuren. Na 10 lessen heb je een eigen instrument. En er zit een prachtig geluid in!
Naast het "klussen" wordt je wegwijs gemaakt in de eerste muzikale beginselen (maat & ritme, noten lezen, leren luisteren en naspelen) op je zelfgemaakte instrument.Groepsgrootte: minimaal 3 en maximaal 5 leerlingen

KOSTEN
€ 100,- voor een cursus van 10 lessen, inclusief materiaal