Basisschool - Oktje Lambermont

 

Muziek? Muziek!

 

Houdt je kind van muziek? Laat je zoon of dochter zingen, dansen, praten, muziek ervaren in de instapcursus “Muziek? Muziek!”. Een jaar lang muziek.

 

Groep 4/5 jaar:

 

Doel van deze lessen is muziek beleven. Dat doen we door bewust naar muziek te luisteren, er bij te bewegen, verhalen verzinnen, tekenen, zingen en muziek te maken. We luisteren naar de klank van de verschillende instrumenten en naar verschillende muziekstijlen. De cursus kan een springplank zijn voor een keuze van een instrument. Het belangrijkste doel van de cursus is de kinderen te laten beleven, dat muziek maken leuk is, dat het een geweldige manier is van samenzijn en dat het je je hele leven kan begeleiden. Aan het einde van het schooljaar geeft de groep een korte muzikale presentatie.

 

Groep vanaf 6 jaar:

 

Je kunt naar muziek luisteren, maar er ook op dansen, bij tekenen, verhalen bij verzinnen, meespelen en nog veel meer. Vanaf les 1 ga je dan ook muziek maken, zingen en luisteren. Je hoort en leert over de verschillende instrumenten die je kunt leren. Ook leer je op een actieve en toegepaste manier de beginselen van toonhoogtes, ritmes en noten lezen. Daarbij is het goed kunnen luisteren de belangrijkste vaardigheid. Maar het belangrijkste blijft: muziek maken is leuk. Muziek maken is nóg leuker, als je het samen doet. Aan het einde van het schooljaar geeft de groep een korte muzikale presentatie.

 

Meedoen?

 

Waar: De lessen vinden plaats in het CCZ (gebouw van de muziekschool en de bibliotheek)

 

Wanneer: Maandag, 15.15 – 16.00 groep 4/5 jaar

 

Hoeveel: Maandag, 16.00 – 16.45 vanaf 6 jaar

 

Contact: Oktje Lambermont. 06 44 97 12 49 of oktje@klankenwoord.nl

 

 

Het plezier van muziek maken

“Zingen ervaar ik als de puurste vorm van muziek. Vanuit dit gevoel geef ik voor Kunstbedrijven Westerkwartier muzieklessen op vooral basisscholen. Ik wil kinderen het plezier van muziek maken laten ontdekken en ervaren.” - Oktje Lambermont  

 

Samen muziek maken

Oktje stond in 1996 aan de basis van de leerlingen-ensembles van het Rotterdams Hellendaal Instituut. Zij heeft deze tot 2008 opgebouwd, waarbij onder haar bezielende leiding uit een kleine samenspeelgroep drie in niveau oplopende strijkersensembles zijn gegroeid. “Vanaf de eerste beginselen laat ik mijn leerlingen ook in verschillende ensembles samenspelen. Samen muziek maken zie ik als het ultieme doel.”

 

Brede praktijkervaring

Oktje Lambermont studeerde viool in Zwitserland en aan het Rotterdams Conservatorium. Zij heeft masterclasses gevolgd bij G.Carmignola, het Russische Borodin Kwartet en het Daniel Kwartet. Op dit moment wordt zij gecoacht door de violist en dirigentJoan Berkhemer. In het verleden heeft zij als violiste bijgedragen aan onder andere Concerto Rotterdam, het Doelen Ensemble en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Van 2006 tot 2010 was zij violiste in Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen. Ook vormde zij een duo met pianistJeroen Liedorp en is zij vast lid van het Groningse Minerva kwartet. 

 

Gedreven docente

Naast haar brede ervaring met de uitvoerende praktijk staat Oktje bekend als een gedreven viooldocente. Bij de bekende vioolpedagoog Qui van Woerdekom heeft zij zich gespecialiseerd in de vioolmethodiek. Ze geeft dagelijks vioolles in haar eigen praktijk. Ook was zij bestuurslid vanESTA Nederland. 

 

Kunstbedrijven Zuidhorn

Sinds haar komst naar Zuidhorn is zij een bevlogen collega binnen Kunstbedrijven Zuidhorn en als zelfstandig viooldocente binnen haar eigen vioolschool. 

 

Contact

www.klankenwoord.nl

06 44 97 12 49