Basgitaar en contrabas - Kees van Zomeren

Contactgegevens

Kees van Zomeren

Telefoonnummer: 0640742750

Email: email

 

Kees van Zomeren begon zijn studie op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in 1993 en is in 1999 cum laude afgestudeerd aan de Musikhochschule in Keulen. Op het Koninklijk Conservatorium was het hoofdvak contrabas Jazz en Klassiek. En in Keulen heeft hij zich meer gespecialiseerd in Jazz en hedendaagse muziek. Aansluitend aan zijn studie heeft hij 7 jaar contrabas en basgitaar lesgegeven aan de muziekschool in Keulen (Offene Jazzhausschule). Vooral het lesgeven in combo’s vond hij erg leuk. In die tijd speelde hij ook bij diverse Jazz formaties.

In 2006 is hij naar Barcelona verhuisd en heeft zich daar toegespitst op Afro-Cubaanse muziek en Salsa. Kortweg: Latin Jazz. Ook daar speelde hij contrabas en basgitaar in verschillende ensembles. Ook heeft hij in die jaren voor ettelijke artiesten arrangementen geschreven, gespeeld en met deze artiesten cd’s uitgebracht. 

Door zijn brede opleiding kan hij in een grote verscheidenheid aan stijlen contrabas en basgitaar les geven. Ook vindt hij het leuk om jongeren bij elkaar te brengen om samen muziek te maken.

De lessen zijn geschikt voor alle leeftijden. Bijzonder voor kinderen zijn er ook kleine contrabassen aanwezig.