Muziek? Muziek! (AMV) op de locaties in Leek en Marum door docente Willemijn Bonder

Muziek? Muziek! (AMV) op de locaties in Leek en Marum door docente Willemijn Bonder

woensdag 11 november 2020

Vanaf heden worden de lessen Muziek? Muziek! voor groep1/2 en groep 3/4 ook op de locaties 'De Oldeborg' in Leek en 'Het Marheem' te Marum gefaciliteerd. Deze lessen worden verzorgd door Willemijn Bonder.Voor informatie zie tabblad lessen – Muziek?Muziek! – Willemijn Bonder, of neem rechtstreeks contact op via e-mail.

Muziek? Muziek! - groep 1/2
Kinderen uit groep 1 en 2 leren in deze cursus de diverse aspecten van muziek. Klanken zoals hoog en laag, kort en lang, melodie etc.

Elke les zit weer bomvol met liedjes, spelletjes, muziekfragmenten, muziekinstrumenten en dat alles natuurlijk vanuit de belevingswereld van de kleuters. De feestdagen, de seizoenen en hun omgeving komen allemaal voorbij. Op speelse wijze leren de kleuters wat muzieknoten zijn en maken we muziek op eenvoudige instrumenten.

Deze cursus is niet alleen ontzettend léuk voor kleuters, maar ook nog eens goed voor hun ontwikkeling. Je merkt het aan de taalontwikkeling, hun motoriek, het samenwerken én natuurlijk creativiteit. Kom je mee doen?

Muziek? Muziek! - groep 3/4
Zit je in groep 3 of 4 en wil je muziek maken? Kom dan mee doen met Muziek? Muziek!

In deze lessen gaan we aan de slag met het kennis maken met alle facetten van muziek: zingen, spelen, bewegen, componeren en improviseren.

We gaan de muzikale oren van de kinderen prikkelen met allerlei spelletjes en opdrachten. Muziek draait om groove; de hartslag van muziek. Dat maakt dat je vanzelf mee gaat bewegen. Hoe je die beat voor elkaar krijgt leer je door te zingen, luisteren en spelen. En je leert natuurlijk ook over het geheimschrift van noten. Daarnaast komen er verschillende instrumenten aan bod zodat de leerlingen zich steeds beter thuis voelen in de magische wereld van muziek!