Nieuw Kunstencentrum Westerkwartier gaat voor betaalbaar en breed aanbod kunstonderwijs

Spacer

Nieuw Kunstencentrum Westerkwartier gaat voor betaalbaar en breed aanbod kunstonderwijs

woensdag 11 november 2020

Met de missie dat 'cultuur en kunst onze samenleving rijker maakt' koersen Kunstbedrijven en Muziekonderwijs Grootegast af op een nieuw te vormen Kunstencentrum, welke vanaf 1 januari 2021 gerealiseerd zal zijn. Door 'op de meest creatieve en passende manier in te spelen op de vraag naar kunst en cultuur’ wil het Kunstencentrum dichtbij de inwoners van het Westerkwartier staan. ‘Bij ons ervaar je kunst en cultuur door te ontdekken, te leren en mee te doen.'

Met ondersteuning van Buro Bries zitten beide instellingen in de afrondende fase van het eerste deel van het harmonisatieproces.

In dit proces zijn er ook gesprekken gevoerd met diverse belanghebbenden om te weten wat er leeft.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een beleidsplan waarin het Kunstencentrum wil voldoen aan de missie en visie om vóór en mét alle inwoners van het Westerkwartier betaalbaar, creatief en flexibel kunstonderwijs te realiseren. We nodigen de inwoners van deze mooie gemeente uit om mee te denken over nieuw gewenst aanbod!

Het nieuwe Kunstencentrum zal een coöperatieve vereniging van zelfstandige (kunst)docenten worden met een, vanuit de samenleving, breed vertegenwoordigd bestuur.

Tot de harmonisatiedatum van 1 januari 2021 moet er nog wel wat gebeuren; zoals het opstellen van statuten, het ontwerpen van een nieuw logo en de zoektocht naar een nieuwe naam voor de nieuwe organisatie.Vanaf na de zomer van 2021 zal er worden gewerkt met nieuwe tarieven.

Voor de nieuwe naam zoeken wij samenwerking met álle inwoners van het Westerkwartier!

Heeft u, of heb jij een nieuwe pakkende naam voor het Kunstencentrum van ons allemaal, mail dit naar e-mail en maak kans op vier gratis kunstlessen 'ad libitum' (naar keuze). Heeft u verdere ideeën over de nieuwe organisatie, bijvoorbeeld over nieuwe lessen of diensten die u graag bij ons zou willen zien? Die kunt u ook mailen naar dit mailadres.