Kunstbedrijven Westerkwartier en Stichting Muziekonderwijs Grootegast delen 'de eerste noot uit die een daalder waard is'

Kunstbedrijven Westerkwartier en Stichting Muziekonderwijs Grootegast delen 'de eerste noot uit die een daalder waard is'

woensdag 9 september 2020

Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier verzorgt samen met Stichting Muziekonderwijs Grootegast (met een gedeelte van Stichting Noordakkoord), het muziekonderwijs in de nieuwe (heringedeelde) gemeente Westerkwartier.

Beide instellingen zijn op dit moment in transitie gesprekken om vanaf 1 januari 2021 gezamenlijk het kunstonderwijs te mogen aanbieden in een nieuw te vormen kunstencentrum.

Tot deze datum bieden beide organisaties het kunstonderwijs nog onder 'eigen vlag' aan en starten hierbij een nieuw seizoen v.w.b. het muziek- en theateronderwijs in de gemeente westerkwartier.

Op woensdag 9 september start docente Saskia Broertjes in Zuidhorn met een nieuw seizoen Jeugdtoneel voor Kunstbedrijven Westerkwartier en op vrijdag 11 september voor Stichting Muziekonderwijs Grootegast in Opende.

De lessen zijn bedoeld voor iedereen van 8 tot 18 jaar. Lijkt het je leuk om mee te doen, Kom langs! Er is nog plek in een aantal groepen. Tijdens de eerste vier lessen kun je altijd even komen kijken/meedoen in één van de lessen.

Voor meer informatie (locaties en tijden) kun je mailtje sturen naar email.

Eveneens start op vrijdag 11 september a.s. het 'Zing maar mee project' (kinderkoor) in het MFA te Grootegast.

De start is in 2 groepen. Groep A (basisschoolleeftijd groep 1-4 ) van 15.30 - 16.15 uur en groep B (basisschoolleeftijd groep 5-8) van 16.30 - 17.15 uur.

Ook nieuwe belangstellende kinderen zijn die middag van harte welkom!

Daarnaast start docente Nelleke Diepeveen vanaf vrijdag 11 september het 'Pop-up Kinderkoor KBW' in het Cultrueel Centrum te Zuidhorn voor twee groepen vnaf 15.45 - 16.30 uur en 16.30 - 17.15 uur. Voor meer informatie kun je contact opnemen met met Nelleke, email.

Ook zijn de AMV- lessen 'Muziek?Muziek! voor kinderen van 4 – 6 van docente Oktje Lambermont in het Cultereel Centrum Zuidhorn van start gegaan en de lessen 'Kiddy Orchestra' voor kinderen van 3 t/m 9 jaar op de locaties 'Het Marheem' in Marum en het Cultureel Centrum Zuidhorn van Karoun Baghboudarian.

De 1 jarige AMV cursus 'Muziek?Muziek! op locaties Leek, Marum en Grijpskerk zal worden ingevuld door onze nieuwe docente Willemijn Bonder. Zij hoopt vanaf oktober 2020 deze lessen te kunnen verzorgen op genoemde locaties.

Voor informatie kun je rechtreeks terecht bij Oktje Lambermont, email, Karoun Baghboudarian, email, of bij Willemijn Bonder, email.

De lessen worden zoveel mogelijk coronaproof gehouden, dat betekent dat de ouders de kinderen mogen brengen tot de hoofdingang van alle bovengenoemde locaties, en na afloop de kinderen daar weer kunnen ophalen. Oftewel 'De eerste noot is een daalder waard'