Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier verzorgt droomavondjes tijdens activiteitenweek

Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier verzorgt droomavondjes tijdens activiteitenweek

vrijdag 12 juli 2019

Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier sluit jaarlijks haar seizoen af in de vorm van een activiteitenweek, waarin de leerlingen en docenten laten horen en zien wat zij aan artistiek talent te bieden hebben. Dit seizoen stond de activiteitenweek in het teken van planeten, dromen en ruimtevaart, immers dit jaar is het exact vijftig jaar geleden dat de eerste mens een voet op de maan zette.

Op maandagavond 1 juli was docent gitaar Nick Wendels 'ready for take of' om ca. 50 belangstellenden te boeien met een symposium over de elektrische gitaar virtuoos Jimmi Hendrix.

Dankzij de participatie van Stichting Bartolushûs,Eise Eisinga, Heirhuys Visvliet, Culturele Raad en muziekver. Ons Ideaal Grijpskerk, verlegde Kunstbedrijven op donderdagavond 4 juli haar focus op voormalig Visvlieter Eise Eisinga binnen de nieuwe gemeente Westerkwartier en verzorgden 250 leerlingen en docenten theater en muziek aan de hand van de reeds bestaande droomtocht een verrassend artistiek droomavondje voor ruim 300 bezoekers door de straten en beeldende kunst locaties in het immer pittoreske dorp Visvliet.

Vrijdagavond 5 juli stond in het teken van de openbare examens niveau C en D. Op deze avond laten jonge mensen in de vorm van soloconcert optredens, met of zonder begeleidende orkesten, CMV 'Oranje' Grootegast, CMV 'Tida Kira' Munnekezijl en 'Bigband Enzo' Nuis, of andere ensembles, het publiek en de examencommissies zien en horen wat zij aan podiumkunsten in huis hebben. Dit seizoen werden de openbare examens voor het eerst gezamenlijk met Stichting Muziekonderwijs Grootegast gehouden en georganiseerd met de volgende kandidaten:

Jasper Boersma (KBW) - saxofoon; Kristiaan de Groot (KBW) - elektrisch gitaar; Jarno Hofsteenge (SMG) - slagwerk; Kayleigh van Leeuwen (KBW) - saxofoon; Hidde Postma (KBW) - slagwerk; Sanne Ridderbos (SMG) - bugel; Birgit van Zuiden (SMG) - trompet.

Een zeer hoog niveau en verassende resultaten - 3 studenten, te weten Sanne Ridderbos, Birgit van Zuiden en Hidde Postma, mochten het predicaat Cum Laude (Met Lof) ontvangen - waren de bevindingen en opbrengsten van deze zeer succesvolle, gezamenlijke examenavond.

Afbeeldingen