Kiddy Orchestra start met nieuwe lessenserie voor leeftijden 4 tot 8 jaar

Spacer

Kiddy Orchestra start met nieuwe lessenserie voor leeftijden 4 tot 8 jaar

maandag 13 mei 2019

Het Kiddy Orchestra o.l.v. docente Karoun Baghdoudarian, maakt sinds 1 januari 2019 onderdeel uit van Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier. Het biedt kinderen van 4 tot 8 jaar de mogelijkheid spelenderwijs kennis te maken met muziek en muziekinstrumenten. Tijdens de cursussen van het Kiddy Orchestra leren kinderen in groepjes van maximaal 8 kinderen muziek te maken en noten te lezen met behulp van zang, dans, klappen en spel. Ongemerkt maken ze zo kennis met alle facetten van muziek, versterken ze de motorische ontwikkeling en leren ze met elkaar rekening te houden en samen te werken als één team. De docenten gebruikt hierbij speciale methodes die aansluiten op de leeftijd van de kinderen, waardoor ze vooral ook het enthousiasme van de kinderen weet aan te wakkeren.

Op zaterdag 23 maart deed het Kiddy Orchestra uit Marum mee aan de solisten- en ensembledag dat georganiseerd werd door muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier en Stichting Muziekonderwijs Grootegast. Dit was meteen ook het allereerste optreden van dit unieke orkest, dat anderhalf jaar geleden is opgericht door Karoun Baghboudarian. De kinderen vonden het best spannend om voor het eerst op te treden, maar ze deden het geweldig, wat resulteerde in de eerste prijs in de categorie 'ensemble'. De jury was in het bijzonder zeer te spreken over het goede samenspel en het enthousiasme van de kinderen.

Het Kiddy Orchestra bestaat nu uit twee groepen, 1 groep die al anderhalf jaar bezig is en een groep die afgelopen jaar is gestart. De groepjes krijgen afzonderlijk les, maar ook gezamenlijk, om het team-gevoel nog verder te versterken. In het eerste jaar laat Karoun de kinderen kennis maken met muziek met behulp van allerlei eenvoudige materialen zoals lepels, flesjes, belletjes en emmers. Vanaf het tweede jaar worden meer melodische instrumenten geïntroduceerd, zoals boomwhackers en het klokkenspel, voordat de overstap naar echte instrumenten wordt gemaakt.

Op dit moment bestaat het Kiddy Orchestra in Marum uit 7 enthousiaste kinderen. Ze zouden het geweldig vinden als er meer kinderen bij komen om een groot orkest te kunnen vormen! Als je het leuk lijkt om mee te doen, nodigen ze je van harte uit om eens (vrijblijvend) te komen kijken tijdens een van de lessen. Deze vinden plaats op maandagmiddag van kwart over 3 tot 4 uur in het Marheem, Schoolstraat 8 te Marum.

De eerstvolgende lessenserie start op maandagmiddag 27 mei rond 15.00 uur (exacte tijd volgt nog i.v.m. aantal aanmeldingen).

Opgave kan t/m 24 mei 2019.

Contact: Karoun Bagdoudarian, 06 - 49 02 21 06, email

Voor meer informatie Kiddy Orchestra https://www.karounmusic.nl/kiddyorchestra