Nieuwe voorzitter voor muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier

Nieuwe voorzitter voor muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier

maandag 21 januari 2019

Na vijf seizoenen zeer betrokken te zijn geweest als externe voorzitter van de coöperatieve vereniging muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier, gaf mevrouw Annelies Hasper medio september aan per januari 2019 te stoppen als externe voorzitter.

De reden voor haar vertrek is haar nieuwe fulltime functie als manager zorgaanbod bij de instantie Trajectum LVB te Zwolle.

Het bestuur en coördinatoren hebben vanaf haar aankondiging een intensieve zoektocht georganiseerd, waaruit louter interessante oriënterende functiegesprekken van potentiële kandidaten als waardige opvolger van de vertrekkende voorzitter zijn gevloeid.

Uit deze oriënterende functiegesprekken is de heer Anne van der Sluis als kandidaat voorzitter voorgedragen aan alle leden binnen de coöperatie en zijn het bestuur, coördinatoren en leden van coöperatieve vereniging Kunstbedrijven bijzonder verheugd dat de heer Van der Sluis de functie als externe voorzitter op zich genomen heeft, na meerderheid van stemmen van de leden.

 

Anne van der Sluis (30 augustus 1953) is iemand met een rijke Kunst en Cultuur CV. Hij is directeur van Muziekschool Hunsingo (Bedum/Eemsmond), organisatieadviseur en dirigent. Eerder was hij directeur van het Centrum voor de Kunsten a7, werkte bij Keunstwurk, was koperdocent en docent kopermethodiek en MT-lid van de toenmalige Muziekpedagogische Academie in Leeuwarden. Daarnaast bekleedde hij verschillende bestuursfuncties, waaronder het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân en is hij lid geweest van diverse adviescommissies. Hij kent het culturele veld vanuit zowel de bestuurlijke als ook de inhoudelijke kant en heeft ervaring met veranderingsprocessen in het culturele veld.

 

Met deze brede schat aan ervaringen van de heer Anne van der Sluis, start muziekschool Kunstbedrijven vol vertrouwen aan een succesvol artistiek cultuuronderwijsvol tweede lustrum.