Solisten- en ensembledag Muziekscholen Kunstbedrijven en Muziekonderwijs Grootegast

maandag 18 maart 2019

Op zaterdag 23 maart a.s. organiseren muziekschool Kunstbedrijven en Stichting Muziekonderwijs Grootegast een solisten-en ensembledag in de foyer van Cultureel Centrum Zuidhorn.

Deze dag biedt een muzikaal podium voor alle leerlingen van beide muziekscholen met een mondelinge feedback door een deskundig juryteam.

Meer dan vijftig optredens in de categorieën beginnend tot en met gevorderd staan op het programma. Zo kunt u, maar ook de jury, genieten van solisten en duo's op koper- en houtblaasinstrumenten, gitaar, piano en zang, het beginnersorkest 'Kiddy Orchestra', o.l.v. docente Karoun Baghboudarian, tot en met de gevorderde en tevens regionaal bekende slagwerkgroep 'Procussion Westerkwartier'.

Aan het einde van de dag zullen de winnaars in de desbetreffende categorieën bekend worden gemaakt.

Toegang gratis
Aanvang: 10.00 - 16.00 uur
Foyer Cultureel Centrum Zuidhorn, Jellemaweg 3, 9801 CG

Start cursussen Algemene Muziektheorie niveau A en B

dinsdag 22 januari 2019

In week 2 van 2019 zijn de lessen Algemene Muziektheorie niveau A en B van start gegaanvoor leerlingen die tijdens de instrumentale/vocale lessen gaan toewerken naar een speelexamen.

De theorielessen worden afgerond met een examen; het behalen van dit examen met een positief resultaat geeft toegang tot deelname aan het speelexamen. Het volgen van de lessen is een verplichting voor de leerlingen. Indien er sprake is van een verzuim van meer dan 2 van de aangeboden 6 lessen zal de ontzegging van deelname aan het examen in overweging worden genomen.

Nieuwe voorzitter voor muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier

maandag 21 januari 2019

Na vijf seizoenen zeer betrokken te zijn geweest als externe voorzitter van de coöperatieve vereniging muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier, gaf mevrouw Annelies Hasper medio september aan per januari 2019 te stoppen als externe voorzitter.

De reden voor haar vertrek is haar nieuwe fulltime functie als manager zorgaanbod bij de instantie Trajectum LVB te Zwolle.Wat wij bieden

Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier heeft een zeer divers aanbod op het gebied van muzieklessen.
Ook zijn er docenten drama en creatief schrijven verbonden aan onze school.