Wat wij bieden

Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier heeft een zeer divers aanbod op het gebied van muziek-, drama- en creatieve schrijflessen.

Klik rechtsboven op deze homepagina op het tabblad lessen, kies je gewenste vak en docent(e) uit en maak rechtstreeks een afspraak voor een gratis proefles. Wil je de kosten van de lessen weten, klik dan op het tabblad tarieven.

Voor overige vragen neem contact op met de coördinatoren:
Roelf Postma - email
Jildou Renema - emailVoortgang lessen Kunstbedrijven Westerkwartier aan leerlingen t/m 17 jaar

woensdag 11 november 2020

Afgelopen zaterdag is er vanuit de veiligheidsregio Groningen een nieuwe Covid-19 noodverordening uitgekomen. Hierin is opgenomen dat kunst-educatieve instellingen hun lessen aan kinderen t/m 17 jaar mogen voortzetten, ongeacht groepsgrootte. De leslocaties mogen voor deze groep hun deuren dus weer openen.

Voor de leerlingen vanaf 18 jaar zullen de lessen t/m 18 november nog wel op een andere manier gegeven moeten worden. Bijvoorbeeld door het aanbieden van online lessen of door middel van het zenden van audio- en videomateriaal over en weer. Er kan ook voor gekozen worden om de lessen op een later moment (in een officieel lesvrije week) in te halen, zolang de sluiting bij deze twee weken blijft. Dit kan iedere leerling met de betreffende docent bespreken.

Wij hopen op uw begrip!

Muziek? Muziek! (AMV) op de locaties in Leek en Marum door docente Willemijn Bonder

woensdag 11 november 2020

Vanaf heden worden de lessen Muziek? Muziek! voor groep1/2 en groep 3/4 ook op de locaties 'De Oldeborg' in Leek en 'Het Marheem' te Marum gefaciliteerd. Deze lessen worden verzorgd door Willemijn Bonder.Voor informatie zie tabblad lessen – Muziek?Muziek! – Willemijn Bonder, of neem rechtstreeks contact op via e-mail.

Nieuw Kunstencentrum Westerkwartier gaat voor betaalbaar en breed aanbod kunstonderwijs

woensdag 11 november 2020

Met de missie dat 'cultuur en kunst onze samenleving rijker maakt' koersen Kunstbedrijven en Muziekonderwijs Grootegast af op een nieuw te vormen Kunstencentrum, welke vanaf 1 januari 2021 gerealiseerd zal zijn. Door 'op de meest creatieve en passende manier in te spelen op de vraag naar kunst en cultuur’ wil het Kunstencentrum dichtbij de inwoners van het Westerkwartier staan. ‘Bij ons ervaar je kunst en cultuur door te ontdekken, te leren en mee te doen.'

Muziektheatervoorstelling 'Klinkende Munten' voor de basisscholen

maandag 12 oktober 2020

Na de première van de muziektheatervoorstelling Klinkende Munten speelde het docententeam in week 39 deze gratis voorstelling voor de basisscholen van het Westerkwartier in respectievelijk 'De Gastkerk' te Zuidhorn, 'De Kruiskerk' van Marum en het 'Barontheater' van Opende.

Ter voorbereiding op deze voorstellingen visiteerde een gedeelte van het docentenorkest met de hoofdrolspeelster en scriptschrijfster Saskia Broertjes, de deelnemende basisscholen. Dit gebeurde op Prinsjesdag met een korte preview van de voorstelling en de uitreiking van een 'schatkistje' met verzamel- en spaarbenodigdheden, die in de voorstelling weer aan de orde zouden komen. Zowel de visitatie als ook de voorstellingen werden door desbetreffende leerkrachten en leerlingen basisscholen met enthousiasme ontvangen.

Kunstbedrijven overweegt om deze voorstelling later in dit seizoen wederom op het programma te zetten voor de basisscholen die de voorstelling nog niet hebben gezien.

Klinkende start KBW-seizoen 2020-2021

maandag 12 oktober 2020

Na een cultureel sober verlopen voorjaar 2020 zijn de docenten van Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier springlevend, vol vertrouwen en volledig corona-proof aan seizoen 2020-2021 gestart.

Met de slogan De eerste noot is een daalder waard opende Muziekschool Kunstbedrijven i.s.m. Stichting Muziekonderwijs Grootegast op zondagmiddag 30 augustus het nieuwe lesseizoen met een jamsessie vanaf het terras van Grandcafé In 't Holt 1654 te Zuidhorn o.l.v. van docent Kees van Zomeren.

De tweede noot werd gekraakt op de Open Dag van zaterdag 19 september 2020 in het Cultureel Centrum van Zuidhorn aan de Jellemaweg.

Tussen 11.00 - 15.00 uur organiseerde het docententeam een Open Dag voor geïnteresseerden die op zoek zijn naar muziek- of dramalessen in het Westerkwartier. Tevens stond op deze dag vanaf 14.00 uur de gratis première van de muziektheatervoorstelling 'Klinkende Munten geprogrammeerd, geschreven door docente drama/theater Saskia Broertjes. 

Ondanks de onzekerheid van het corona-virus, waren er veel bezoekers voor deze muziektheatervoorstelling!

Corona maatregelen en Protocol Leslocaties

vrijdag 29 mei 2020

Vanaf maandag 11 mei 2020 mogen de muziekscholen, dus ook Kunstbedrijven Westerkwartier, de buitenschoolse 1-op-1 lessen weer op hun locaties faciliteren na een 'intelligente lockdown'-periode van acht weken. Hiermee komen de digitale lessen, welke als alternatief werden aangeboden, zoveel mogelijk ten einde. De docenten bepalen zelf of zij op locatie hun lessen weer gaan oppakken. In voorkomende gevallen kunnen er redenen zijn voor een docent(e) om de online lessen nog langer voort te zetten.

Daarnaast kunnen de groepslessen op de basisscholen en de buitenschoolse korte cursussen en groepslessen, zoals Méér met Muziek (AMV), Kiddy Orchestra, Jeugdtheater en Kinderkoor tot 1 juni 2020 nog niet worden gefaciliteerd.

De desbetreffende leslocaties zijn conform de veiligheidsprotocollen vanuit onze landelijke brancheorganisatie Cultuurconnectie opgesteld. Op alle locaties zijn desinfecteermiddelen, hangen posters met maatregelen tegen het coronavirus en indien noodzakelijk een routeaanduiding. Ouders die hun kinderen brengen, wordt verzocht om buiten het gebouw (bijv. in de auto) te wachten of op tijd weer op te halen. Voor de desbetreffende leerlingen gelden de volgende regels bij binnenkomst leslocatie:

-desinfecteer eerst je handen (desinfectie handgel staat op tafels)

-houd 1,5 meter afstand

 -wacht in de wachtvakken

-pak instrument in leslokaal uit

-hoest of nies in elleboog

-blijf thuis bij (gezondheids)klachten