Wat wij bieden

Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier heeft een zeer divers aanbod op het gebied van muziek-, drama- en creatieve schrijflessen.

Klik rechtsboven op deze homepagina op het tabblad lessen, kies je gewenste vak en docent(e) uit en maak rechtstreeks een afspraak voor een gratis proefles. Wil je de kosten van de lessen weten, klik dan op het tabblad tarieven.

Voor overige vragen neem contact op met de coördinatoren:
Roelf Postma - email
Jildou Renema - emailZomervakantie

dinsdag 30 juni 2020

Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier is tijdens de zomervakantie van 4 juli t/m 23 augustus 2020 gesloten.

Alle lessen starten vanaf maandag 24 augustus (week 35) 2020.

Het bestuur en docentencollectief Kunstbedrijven wenst u allen een hele fijne zomervakantie!

De coördinatoren
Roelf Postma email 
Jildou Renema email

Zeer geslaagde speelexamens Kunstbedrijven Westerkwartier met vijf cum laudes

dinsdag 30 juni 2020

In week 26 juni organiseerde muziekschool Kunstbedrijven de jaarlijks terugkerende instrumentale/vocale graadexamens voor de desbetreffende leerlingen.

Voor vijf kandidaten, Capser Goris, Joke Nijboer en Lieke Zijlstra, saxofoon niveau A; Mathias Stevens , piano niveau A en Sara Withaar slagwerk niveau B werden het predicaat 'Cum Laude' toegekend.

Muziekschool Kunstbedrijven feliciteert alle kandidaten met hun behaalde resultaten en kijkt terug op een zeer geslaagde examenweek seizoen 2019-2020.

Klik op 'Lees meer' voor foto's.

Presentatie nieuwe Brochures Kunstbedrijven Westerkwartier op Infodagen 26 en 27 juni 2020 in het voormalige kaaswinkeltje te Zuidhorn

dinsdag 30 juni 2020

Vrijdag 26 en zaterdag 27 juni was het voormalige kaaswinkeltje aan de Overtuinen in Zuidhorn speciaal ingericht voor Kunstbedrijven Westerkwartier.

De Muziekschool heeft een zeer divers aanbod op het gebied van muziek-, drama- en creatieve schrijflessen.

Docenten gebruikten dit weekend om infodagen te organiseren en vragen te beantwoorden. De nieuwe brochures seizoen 2020-2021 zijn uit en waren verkrijgbaar. Gitaar docent Willem Pots was zaterdag aanwezig en gaf kleine demonstraties met leerlingen.

Corona maatregelen en Protocol Leslocaties

vrijdag 29 mei 2020

Vanaf maandag 11 mei 2020 mogen de muziekscholen, dus ook Kunstbedrijven Westerkwartier, de buitenschoolse 1-op-1 lessen weer op hun locaties faciliteren na een 'intelligente lockdown'-periode van acht weken. Hiermee komen de digitale lessen, welke als alternatief werden aangeboden, zoveel mogelijk ten einde. De docenten bepalen zelf of zij op locatie hun lessen weer gaan oppakken. In voorkomende gevallen kunnen er redenen zijn voor een docent(e) om de online lessen nog langer voort te zetten.

Daarnaast kunnen de groepslessen op de basisscholen en de buitenschoolse korte cursussen en groepslessen, zoals Méér met Muziek (AMV), Kiddy Orchestra, Jeugdtheater en Kinderkoor tot 1 juni 2020 nog niet worden gefaciliteerd.

De desbetreffende leslocaties zijn conform de veiligheidsprotocollen vanuit onze landelijke brancheorganisatie Cultuurconnectie opgesteld. Op alle locaties zijn desinfecteermiddelen, hangen posters met maatregelen tegen het coronavirus en indien noodzakelijk een routeaanduiding. Ouders die hun kinderen brengen, wordt verzocht om buiten het gebouw (bijv. in de auto) te wachten of op tijd weer op te halen. Voor de desbetreffende leerlingen gelden de volgende regels bij binnenkomst leslocatie:

-desinfecteer eerst je handen (desinfectie handgel staat op tafels)

-houd 1,5 meter afstand

 -wacht in de wachtvakken

-pak instrument in leslokaal uit

-hoest of nies in elleboog

-blijf thuis bij (gezondheids)klachten