Wat wij bieden

Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier heeft een zeer divers aanbod op het gebied van muziek-, drama- en creatieve schrijflessen.

Klik rechtsboven op deze homepagina op het tabblad lessen, kies je gewenste vak en docent(e) uit en maak rechtstreeks een afspraak voor een gratis proefles. Wil je de kosten van de lessen weten, klik dan op het tabblad tarieven.

Voor overige vragen neem contact op met de coördinatoren:
Roelf Postma - email
Jildou Renema - emailNieuwjaar, Nieuw Kunstencentrum, Nieuwe Naam, Nieuwe Kansen

vrijdag 15 januari 2021

Na een intensieve periode van harmonisatiegesprekken met ondersteuning van Buro Bries zijn Kunstbedrijven Westerkwartier en Stichting Muziekonderwijs Grootegast vanaf 1 januari 2021 samengegaan in een nieuwe organisatie als coöperatieve vereniging van zelfstandige kunstdocenten.

In de laatste harmonisatiegesprekken hebben beide instanties gezamenlijk een prijsvraag uitgeschreven om de nieuwe kunstinstelling een passende naam te kunnen geven, waarop met veel belangstelling is gereageerd door veel inwoners uit de gemeente Westerkwartier.

Na een weloverwogen keuze uit alle inzendingen zal het nieuwe kunstencentrum vanaf heden onder de naam 'Het KunstKwartier' het cultuuraanbod faciliteren voor alle inwoners van het Westerkwartier. Vanzelfsprekend wil Het KunstKwartier er ook zijn voor de basisscholen en buitenschoolse opvang in het Westerkwartier.

De uitgekozen naam, leverde drie winnaars op: Marijke Plaat, Lisette de Vries en Peter Brons.

De winnaars mogen drie gratis kunstlessen uitkiezen; de laatstgenoemde winnaar wil zijn prijs ter beschikking stellen aan een minder financieel bedeeld kind uit Zuidhorn die heel graag muziek wil maken.

De periode tot de zomervakantie van 2021 zal gebruikt worden om de zogenaamde opstartzaken te regelen. Er zal gezocht worden naar nieuwe bestuursleden en er moet een nieuw logo met huisstijl en website ontworpen worden, zodat vanaf 1 augustus 2021 beide voormalige organisaties volledig opgegaan zijn in het nieuwe kunstencentrum 'Het KunstKwartier'.

Corona maatregelen en Protocol Leslocaties

vrijdag 29 mei 2020

Vanaf maandag 11 mei 2020 mogen de muziekscholen, dus ook Kunstbedrijven Westerkwartier, de buitenschoolse 1-op-1 lessen weer op hun locaties faciliteren na een 'intelligente lockdown'-periode van acht weken. Hiermee komen de digitale lessen, welke als alternatief werden aangeboden, zoveel mogelijk ten einde. De docenten bepalen zelf of zij op locatie hun lessen weer gaan oppakken. In voorkomende gevallen kunnen er redenen zijn voor een docent(e) om de online lessen nog langer voort te zetten.

Daarnaast kunnen de groepslessen op de basisscholen en de buitenschoolse korte cursussen en groepslessen, zoals Méér met Muziek (AMV), Kiddy Orchestra, Jeugdtheater en Kinderkoor tot 1 juni 2020 nog niet worden gefaciliteerd.

De desbetreffende leslocaties zijn conform de veiligheidsprotocollen vanuit onze landelijke brancheorganisatie Cultuurconnectie opgesteld. Op alle locaties zijn desinfecteermiddelen, hangen posters met maatregelen tegen het coronavirus en indien noodzakelijk een routeaanduiding. Ouders die hun kinderen brengen, wordt verzocht om buiten het gebouw (bijv. in de auto) te wachten of op tijd weer op te halen. Voor de desbetreffende leerlingen gelden de volgende regels bij binnenkomst leslocatie:

-desinfecteer eerst je handen (desinfectie handgel staat op tafels)

-houd 1,5 meter afstand

 -wacht in de wachtvakken

-pak instrument in leslokaal uit

-hoest of nies in elleboog

-blijf thuis bij (gezondheids)klachten