Openbare muziektheatervoorstelling Kunstbedrijven Westerkwartier 'Abeltje en zijn ruimtelift'

maandag 13 mei 2019

Muziekschool Kunstbedrijven geeft op 18, 25, 28 en 29 mei een aantal muziektheatervoorstellingen, waarin muziekdocenten hun instrument laten horen, voor alle basisscholen uit de gemeente Westerkwartier, om hiermee de kinderen enthousiasmeren zelf actief aan de slag te gaan met muziek of theater.

Dit seizoen staat de presentatie in het teken van de ruimtevaart, immers is het vijftig jaar geleden dat Armstrong de maan betrad, en nemen de docenten alle belangstellenden mee in de lift van Abeltje voor een ontdekkingsreis langs planeten en sterren van het heelal.

Coöperatieve vereniging Kunstbedrijven wederom een officieel kwaliteitscertificaat

maandag 13 mei 2019

Op donderdag 18 april visiteerden twee auditoren van het CBTB (Certificeringsorganisatie voor Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal) en donderdagochtend 9 mei jl. kreeg coördinator Jildou Renema het heuglijke bericht dat Kunstbedrijven opgenomen is in de landelijke brancheorganisatie 'Cultuurconnectie'.

Kiddy Orchestra start met nieuwe lessenserie voor leeftijden 4 tot 8 jaar

maandag 13 mei 2019

Het Kiddy Orchestra o.l.v. docente Karoun Baghdoudarian, maakt sinds 1 januari 2019 onderdeel uit van Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier. Het biedt kinderen van 4 tot 8 jaar de mogelijkheid spelenderwijs kennis te maken met muziek en muziekinstrumenten. Tijdens de cursussen van het Kiddy Orchestra leren kinderen in groepjes van maximaal 8 kinderen muziek te maken en noten te lezen met behulp van zang, dans, klappen en spel. Ongemerkt maken ze zo kennis met alle facetten van muziek, versterken ze de motorische ontwikkeling en leren ze met elkaar rekening te houden en samen te werken als één team. De docenten gebruikt hierbij speciale methodes die aansluiten op de leeftijd van de kinderen, waardoor ze vooral ook het enthousiasme van de kinderen weet aan te wakkeren.Wat wij bieden

Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier heeft een zeer divers aanbod op het gebied van muzieklessen.
Ook zijn er docenten drama en creatief schrijven verbonden aan onze school.