Basgitaar - Jan Ruerd Oosterhaven

BIOGRAFIE JAN RUERD OOSTERHAVEN

Jan Ruerd Oosterhaven (1991) begon op jonge leeftijd met het bespelen van de basgitaar. Op zijn elfde deed hij mee aan het Prinses Christina Jazz Concours in Groningen, met de Sneeker All Stars. Jazz van begin af aan.
In 2008 stond Jan Ruerd op de planken met het Nederlands Blazers Ensemble in de Dr. Anton Philipszaal. Hij deed mee aan het concert ‘Jonge Talenten en Oude Meesters’.

Van 2009 tot 2014 heeft Jan Ruerd contrabas aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen gestudeerd.
In 2013 is Jan Ruerd de bassist geweest van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest o.l.v. Eric Vloeimans. Met het orkest hebben ze concerten mogen geven op meerdere jazz festivals in Nederland, waaronder het North Sea Jazz.

Naast de muzikale activiteiten is Jan Ruerd Oosterhaven ook luthier, bouwer van snaarinstrumenten. De bassen die hij maakt worden gemaakt onder de naam Eastbass.
Op de middelbare school moet een thesis geschreven worden, het PWS. Jan Ruerd schreef een groot natuurkundig werkstuk over het ontstaan en beïnvloeden van geluid in elektrische bassen. Hiermee heeft hij de tweede prijs en de publieksprijs van de prestigieuze Jan Kommandeurprijs gewonnen. De prijs verstrekte een deelname aan de wereldwijde wetenschapsconferentie ICYS te Polen. Hier heeft Jan Ruerd zijn bassen en thesis gepresenteerd en daarmee een eerste prijs op het gebied van natuurkunde in de wacht gesleept. Dit alles leidde tot onder andere een interview in het landelijk vakblad voor bassisten; ‘De Bassist’. 

 

Contactgegevens:

janruerdoosterhaven@gmail.com
+31 6 1448 7554